Pieczarkowe grzanki z pastą z kurczaka
Składniki
Do przygotowania grzanek będą Ci potrzebne:
-
Premium pasta z kurczaka classic – 1 tubka
-
Chleb tostowy – 8 kromek
-
Pieczarki – 8-10 sztuk
-
Cebula dymka – pęczek
-
Świeża bazylia – kilka liści
-
Olej rzepakowy – 1 łyżka
-
Sos sojowy – 1 łyżka
Opis dania
Chrupiące grzanki z pastą classic to przekąska idealna nie tylko na smakowite śniadanie, ale także na posiłek w ciągu dnia. Zawsze wtedy kiedy najdzie nas ochota na coś słonego, wyrazistego i z charakterem.
Chrupiąca grzanka doskonale komponuje się z delikatnie kremową pastą, a świeże zioła nadają kanapce lekkości.
To szybka i pomysłowa przekąska idealna na każdą porę, do chrupania w pojedynkę lub w ulubionym towarzystwie.
Sposób przygotowania
Zobacz jak je zrobić:
- Pieczarki płuczemy i oczyszczamy – kroimy w plasterki.
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy pokrojone w plasterki pieczarki.
Po około 10 minutach dodajemy łyżkę sosu sojowego – podsmażamy jeszcze chwilę, aż pieczarki w całości pokryją się glazurą i lekko skarmelizują. - W tosterze opiekamy kromki chleba.
- Na tosty wykładamy pastę z kurczaka classic, liscie bazylii, skarmelizowane pieczarki
oraz posiekaną cebulę dymkę. - Kanapkę zamykamy drugim tostem.
Smacznego!
Składniki
Do przygotowania grzanek będą Ci potrzebne:
-
Premium pasta z kurczaka classic – 1 tubka
-
Chleb tostowy – 8 kromek
-
Pieczarki – 8-10 sztuk
-
Cebula dymka – pęczek
-
Świeża bazylia – kilka liści
-
Olej rzepakowy – 1 łyżka
-
Sos sojowy – 1 łyżka